dimarts, 5 de desembre del 2023

Recomanacions de llibres de lectura per a les vacances d'hivern (I)



Ja s’acosten les vacances d’hivern i des de la Biblioteca del Rúbies us volem recomanar uns quants llibres divertits perquè els pugueu llegir durant aquests dies. Els llibres triats, i que trobareu exposats al mostrador cilíndric de la biblioteca, són de temàtiques molt diverses (n’hi ha d’intriga, d’aventures, de por, de guerra, etc) i per a diferents edats, per la qual cosa no us serà difícil de trobar «el vostre» llibre, fins i tot si no sou gaire lectors. 

Animeu-vos-hi; us estan esperant a la «bíblio del Rúbies». Podeu passar per la biblioteca a l'hora del primer pati i agafar en préstec el llibre que vulgueu llegir durant aquestes vacances. 

Aquestes són les primeres propostes que us fem: 

La memòria de l’arbre de Tina Vallés (Premi llibres Anagrama de novel·la 2017, Premi Maria Àngels Anglada 2018, Premi Jean Monnet des jeunes européens 2020) 

Novel·la molt sensible que tracta una tema molt sensible: com viuen els infants i els joves el procés d’envelliment de les persones adultes que estimen, com els seus avis. Veurem com afronta el jove protagonista del relat la malaltia mental degenerativa del seu avi i com encaixa tot plegat en l’estructura d’una família normal i corrent: la logística del dia a dia, els silencis dels pares... 

A partir de 12 anys. 


Aún te quedan ratones por cazar de Blanca Alavarez (IX Premio ANAYA) 

Si te adentras en este libro conocerás a Roy, un muchacho japonés de doce años que vive las consecuencias de la guerra. Roy tendrá que crecer rodeado de miedo a que maten a los suyos pero por suerte encontrará consuelo en su amiga Reyko que le permitirá seguir adelante con todas sus fuerzas. Libro muy bien ilustrado idóneo para los lectores de historias de guerra y crecimiento personal. 

A partir dels 12 anys. 


Les llàgrimes de Shiva de César Mallorquí (Premi EDEBÉ de literatura juvenil) 

Us agraden les telenovel·les i els culebrots? Aquesta lectura està pensada per a vosaltres! Típica història amb els ingredients propis d’aquest estil: la dosi justa d’amorets, la quantitat idònia d’intriga, una mica de fenòmens sobrenaturals, etc donen a aquesta novel·la la qualitat de ser llegida per a gent a qui no agradi en excés llegir. 

A partir de 13 anys. 


El salvaje de Antoni García Llorca (Premio GRAN ANGULAR) 

Bernabé ha vivido casi diez años en un valle solitario en compañía de lobos y águilas. Debería parecer un salvaje pero la experiencia en el valle han hecho de él un chico muy especial: todo lo que ha aprendido de Polifemo y las enseñanzas del doctor Zittone serán decisivas para convertirlo en un muchacho civilizado. Ideal para los que se motivan con temas relacionados con la guerra, la soledad y el crecimiento personal. 

A partir dels 12 anys. 


El último trabajo del señor Luna de César Mallorquí (Premio EDEBÉ de Literatura juvenil) 

Una lectura impregnada de misterio, suspense, asesinatos, detectives y personajes excéntricos que te atrapa desde la primera página. Una trama cargada de giros inesperados y emocionantes. Tendrás la oportunidad de conocer a personajes de la más diversa índole. Os gustará si os interesan los temas de investigación, intriga, traiciones... 

A partir dels 12-13 anys 


La noia de la caravana de Xavier Gual (Premi Ramon Muntaner 2017) 

La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d’un càmping abandonat. Però l’endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana... 

La Laura viurà una serie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en que s’ha vist involucrada i vencer el monstre que l’assetja, que li es molt mes proper del que ella es pensava. 

Ideal per als que gaudeixin del suspens, la intriga i el terror. 

A partir dels 13-14 anys. 


El Famosíssim Catáleg de Walker & Dawn de Davide Morosinotto (Premi Andersen 2017 a Itàlia, XXVI Premi dels Llibreters Italians al millor llibre per a joves, XXI Premi Frignano de Narrativa per a joves) 

Una novel·la d’aventures ambientada en el Mississipi del segle XIX. És una història emocionant i impactant plena de valors preciosos. Quatre amics que han sortit a pescar troben una llauna rovellada i enfonsada al fang que conté una petita fortuna: tres monedes de dolar! Després de rumiar-s’hi molt, decideixen gastar-se’ls en algun dels meravellosos productes que es venen per correu a través del Famosíssim Catàleg de Walker & Dawn, però quan els arriba el paquet, no conté el que esperaven, sinó un rellotge de ferroviari espatllat. 

A partir dels 13 anys. 


Tina Frankens de Bel Olid (Premi protagonista jove 2020) 

Una novel·la que s’inspira, reinterpreta i actualitza el Frankenstein de Mary Shelley. Una història que agradarà a tots aquells lectors que gaudeixen de les històries fantàstiques, amb tocs de thriller i terror. L’argument té el seu punt «gore», perquè la protagonista és una noia que ha mort en un accident i que ha estat reconstruïda per la seva tieta doctora a partir de restes de cossos d’altres morts. Gore, no? Si no us van aquests rotllos, oblideu-vos-en; però si us agraden, us farà passar una bona estona. 

A partir dels 16 anys. 


Dos Hermanos de Larry Tremblay (I Premio de los Libreros de Quebec I Premio Literario Collégiens) 

Una poderosa historia, ambientada en Oriente Próximo, que muestra cómo la guerra, la religión, el odio y la venganza destruyen las vidas de inocentes convirtiéndolos en mártires. Los protagonistas son dos hermanos gemelos, Amed y Aziz, uno de ellos será el elegido por los tiranos, los embaucadores, los señores de la guerra… para inmolarse. Relatado con suma intensidad y escalofriante realismo, es una crítica a la guerra y a las secuelas que deja entre los supervivientes. 

A partir de 16 anys. 


A dalt està tot tranquil de Gerbrand Bakker (Premi 2010 IMPAC, XIII premi llibreters 2013) 

Una història original que provocarà la reflexió del lector. I és que amb el tema que tracta, serà inevitable... imagineu-vos: dos germans joves un dels quals, el Henk, té una núvia, la Riet, que ja corre habitualment per casa, per tant, amb una relació estable. Aquesta parella té un accident de trànsit, de resultes del qual es mor el Henk. La Riet, malgrat tot, continua la seva vida, lluny de casa del Henk; amb el temps troba parella i té tres fills, el darrer dels quals, en la seva adolescència, està molt desorientat. La Riet té la pensada de demanar-li al germà del Henk que l’aculli a casa a veure si el pot redreçar. Complicat, oi? 

A partir de 16-17 anys. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recomanacions de llibres de lectura per a les vacances de primavera

Ja tenim a tocar les vacances de primavera i des de la Biblioteca del Rúbies no volem desaprofitar l’oportunitat de recomanar-vos unes lectu...