dimarts, 19 de març del 2024

Recomanacions de llibres de lectura per a les vacances de primavera

Ja tenim a tocar les vacances de primavera i des de la Biblioteca del Rúbies no volem desaprofitar l’oportunitat de recomanar-vos unes lectures per aquests dies de festa. Enguany, a més, ho fem coincidir amb les adquisicions i renovació del catàleg que cada any fem per Sant Jordi. Les propostes són més variades que mai i teniu des de lectures científiques fins a les habituals novel·les juvenils. 

Concretant una mica més, teniu a la vostra disposició tres llibres adreçats a nois i noies que tracten temes científics. D’entrada, hi ha «Guia de núvols i fenòmens meteorològics», «Guia d’arbres» i «Guia d’observació del cel» i en els tres casos amb un afegitó que és «per a nois i noies», és a dir, adequat per a vosaltres. 

En l’àmbit de la novel·la juvenil tenim el Premi Joaquim Ruyra 2022, una obra de Gerard Guix titulada «Un far a la fi del món», una història que ens parla de l’adolescència, l’edat dels descobriments i de l’angoixa. En Max, el protagonista, ho sap bé això. Amb catorze anys acaba de veure com la seva vida fa un gir inesperat: al seu pare li han encarregat la reforma d’un far en un illa remota i durant uns mesos tota la família s’instal·larà allà. Ho ha de deixar tot i començar una nova vida que ningú li ha consultat si volia. 

Més propostes: «On vas, Rut?», de Jordi Serra Mayoral, és una novel·la d’una noia que viu en un cotó fluix ple de comoditats que es veu truncat per circumstàncies familiars diverses; un canvi radical amb pèrdua de privilegis. La ciència ficció i la distopia no podien faltar; us la recomanem amb una obra de Jordi Sierra i Fabra intitulada «La creadora de records». També us proposem una mica de por amb «Misteris de Catalunya per passar por» de Sylvia Lagarda-Mata; llegendes urbanes, mites i històries increïbles que esborronaran els més valents. En darrer lloc, us recomanem un gran clàssic, embrió de «El senyor dels anells», «El hòbbit» de J. R. R. Tolkien, una obra plena de fantasia, aventures, mons completament nous, plens de sorprenents i enigmàtiques criatures i personatges emblemàtics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recomanacions de llibres de lectura per a les vacances de primavera

Ja tenim a tocar les vacances de primavera i des de la Biblioteca del Rúbies no volem desaprofitar l’oportunitat de recomanar-vos unes lectu...